Πώς να ψήσετε μια πίτσα σε λιγότερο από 5 λεπτά με έναν οικιακό φούρνο για πίτσες;

Η πίτσα είναι, ίσως ένα από τα πιο νόστιμα και πιο δημοφιλή σνακ. Γιατί σε ποιόν δεν αρέσει η πίτσα ειδικά όταν έχει γεύση όπως οι πίτσες από μια ιταλική πιτσαρία; Το μυστικό του βρίσκεται σε μια ελαφριά, λεπτή και τραγανή ζύμη! Αν θέλετε να μάθετε πώς να φτιάχνετε σπιτική πίτσα και να μάθετε μια γρήγορη συνταγή πίτσας, προτείνουμε τον οδηγό μας!

Ιταλική πίτσα – μια συνταγή για μια γρήγορη ζύμη

Δεν χρειάζεται να πείσουμε κανέναν, ότι οι Ιταλοί είναι από τους καλύτερους στην προετοιμασία μιας τέλειας πίτσας. Ήταν οι πρώτοι που έκαναν την τέλεια συνταγή κέικ από απλά, παραδοσιακά υλικά όπως αλεύρι σίτου, νερό, αλάτι και μαγιά.

Αλεύρι πίτσας

Ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά για μια νόστιμη σπιτική πίτσα είναι το αλεύρι. Για την παρασκευή ζύμης πίτσας, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό τύπο αλευριού, επειδή καθορίζει την ποιότητα της ζύμης. Το αλεύρι πίτσας πρέπει να είναι πλούσιο σε γλουτένη, η οποία επηρεάζει την ελαστικότητα της ζύμης.

Οι πιο δημοφιλείς τύποι αλεύρων πίτσας είναι: Αλεύρι σίτου 405, από το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε πίτσα με λεπτό και μαλακό πυθμένα, και αλεύρι σίτου 550, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ψήσιμο λεπτής και τραγανής ζύμης. Ωστόσο, η πιο νόστιμη πίτσα όπως από μια ιταλική πιτσαρία μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση αλευριού τύπου 00. Μπορεί να αναγνωριστεί από το έντονο λευκό χρώμα και τον υψηλό βαθμό λείανσης.

Μια γρήγορη συνταγή ζύμης πίτσας

Εάν πιστεύετε ότι η σπιτική πίτσα είναι χρονοβόρα και περίπλοκη και δεν έχει γεύση όπως αυτές της πιτσαρίας, θα σας πείσουμε για το αντίθετο. Ανακαλύψτε την αποδεδειγμένη και γρήγορη συνταγή ιταλικής πίτσας.

Συστατικά:

25 g μαγιάς,
250 γρ. Αλεύρι πίτσας,
1 φλιτζάνι ζεστό νερό,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.

Εκτέλεση
Διαλύστε τη μαγιά σε μισό ποτήρι ζεστό νερό, προσθέστε αλάτι και ζάχαρη – ανακατέψτε καλά και αφήστε τα για περίπου 20 λεπτά. Μετά από αυτό το διάστημα, συνδυάστε αυτό το μείγμα με το αλεύρι και την υπόλοιπη ποσότητα νερού και ανακατέψτε τα πάντα. Όταν η μάζα αρχίσει να απομακρύνεται από τις πλευρές του μπολ, μπορείτε να τη ζυμώσετε με το χέρι μέχρι η ζύμη να είναι ομοιόμορφη και εύκαμπτη.

Αυτή η συνταγή δείχνει ότι η σπιτική πίτσα δεν χρειάζεται να είναι χρονοβόρα. Σε λιγότερο από μισή ώρα, έχετε έτοιμη τη ζύμη. Χωρίστε τη ζύμη σε τρία μέρη – αυτό θα σας επιτρέψει να φτιάξετε τρεις πεντανόστιμες πίτσες. Τώρα απλώς προσθέστε τα αγαπημένα σας συστατικά.

Πίτσα capriciosa – συνταγή

Οι δύο πιο δημοφιλείς ιταλικές πίτσες είναι η margherita και η capriciosa. Σε αυτή την συνταγή, θα σας πούμε πώς να προετοιμάσετε μια πίτσα με ζαμπόν και μανιτάρια ή capriciosa.

Συστατικά:
Σάλτσα ντομάτας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε συμπυκνωμένη σάλτσα ντομάτας
150 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα,
100 g ζαμπόν,
Περίπου 10 μανιτάρια,
Μπαχαρικά – βασιλικός, ρίγανη.

Ξεδιπλώστε ένα κομμάτι ζύμης σε διάμετρο περίπου 30 cm. Αλείψτε με σάλτσα ντομάτας και μπαχαρικά, καλύψτε την με τυρί μοτσαρέλα. Στη συνέχεια, προσθέστε τις φέτες ζαμπόν και μανιτάρια. Η πίτσα σας είναι σχεδόν έτοιμη!

Θερμοκρασία ψησίματος πίτσας – πόσο ψήνετε μια πίτσα;

Η σωστή θερμοκρασία είναι πολύ σημαντική κατά το ψήσιμο της πίτσας, επειδή επηρεάζει την ποιότητα της ζύμης.
Λοιπόν, σε ποια θερμοκρασία ψήνω την πίτσα μου; Για να απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση, αξίζει να θυμάστε μερικές σημαντικές λεπτομέρειες. Πρώτα απ ‘όλα, βάζουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο και ορίζουμε τη μέγιστη θερμοκρασία. Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία ψησίματος, τόσο το καλύτερο. Οι φούρνοι στις πιτσαρίες φτάνουν τους 500 βαθμούς, ενώ ένας φούρνος στο σπίτι φτάνει τους 250 βαθμούς. Ο οικιακός φούρνος πίτσας Teesa σας επιτρέπει να ψήνετε στη μέγιστη θερμοκρασία των 400 βαθμών.
Εξίσου σημαντικό με τη θερμοκρασία είναι πόση ώρα πρέπει να ψήσετε την πίτσα σας. Το ψήσιμο μιας πίτσας σε φούρνο στο σπίτι σε θερμοκρασία περίπου 200-220 βαθμούς θα πρέπει να διαρκέσει περίπου 10-12 λεπτά. Σε έναν ηλεκτρικό φούρνο πίτσας, διαρκεί πολύ λιγότερο – το πολύ 5 λεπτά. Φυσικά, η διαδικασία ψησίματος πρέπει να ελέγχεται, διότι εάν το συντομεύσετε πάρα πολύ, η πίτσα μπορεί να είναι άψητη, ενώ αν περιμένετε πολύ ώρα- η ζύμη μπορεί να καεί. Η σωστή θερμοκρασία και ο χρόνος ψησίματος θα κάνουν τη ζύμη τραγανή στο εξωτερικό και μαλακή στο εσωτερικό. Perfetto!

Σπιτικός φούρνος για πίτσα – λειτουργία

Το μυστικό για μια τέλεια πίτσα, όπως μιάς αυθεντικής Ιταλικής πίτσας είναι η λεπτή, καλοψημένη και το κάτω μέρος να είναι τραγανό. Τώρα μπορείτε να ετοιμάσετε μια τέτοια πίτσα για όλη την οικογένεια στο σπίτι σας σε λίγα λεπτά. Φούρνος για πίτσα TEESA SUPREME, θα σας βοηθήσει για αυτό το τέλειο αποτέλεσμα.

Ο οικιακός φόυρνος με ισχύ 1200 W έχει δύο θερμαντικά στοιχεία και μια κεραμική πέτρα που κατανέμει ομοιόμορφα τη θερμότητα και απορροφά την υγρασία στη ζύμη. Το κάτω θερμαντικό στοιχείο εξασφαλίζει τέλειο και ομοιόμορφο ψήσιμο της ζύμης, καθώς και το άνω θερμαντικό στοιχείο για το τυρί και άλλα υλικά. Το ψήσιμο σε φούρνο πίτσας διαρκεί κυριολεκτικά 5 λεπτά.

Διαστάσεις φούρνου – πόσος χώρος χρειάζεται στην κουζίνα;

Εάν η πίτσα είναι μία μόνιμη συνταγή του μενού σας, ένας σπιτικός φούρνος για πίτσα θα πρέπει να έχει βασική θέση στην κουζίνα σας. Το μικρό του βάρος, περίπου 5 κιλά και διαστάσεις 320x205x360 mm το καθιστούν εύκολο να ταιριάζει στην επιφάνεια εργασίας και θα έχετε ακόμα αρκετό χώρο για να προετοιμάσετε την αγαπημένη σας ιταλική πίτσα.

Πώς να φτιάξετε σπιτική πίτσα στο φούρνο Teesa;

Ο ηλεκτρικός φούρνος πίτσας είναι πολύ εύκολος στη χρήση. Πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, θερμάνετε το για περίπου 10 λεπτά με το καπάκι κλειστό. Μόλις η πίτσα σας είναι έτοιμη, τοποθετήστε την προσεκτικά στην καυτή πέτρα χρησιμοποιώντας δύο σπάτουλες. Στη συνέχεια, ρυθμίστε το χρονόμετρο για 3-4 λεπτά και περιμένετε. Ο χρόνος ψησίματος για κάθε πίτσα ποικίλλει ανάλογα με το πάχος της ζύμης και τα υλικά, οπότε χρειάζεται έλεγχος του βαθμού ψησίματος της ζύμης. Το καπάκι είναι εξοπλισμένο με δύο αντιθερμαντικές λαβές, οπότε θα είναι εύκολο και ασφαλές. Θυμηθείτε ότι εάν η πίτσα ψήνεται πολύ γρήγορα, μειώστε τη θερμοκρασία και αν ψήνεται πολύ αργα, αυξήστε την.

Όταν η πίτσα είναι έτοιμη, αφαιρέστε την από το φούρνο με τη σπάτουλα και αφήστε το καπάκι ανοιχτό για λίγα λεπτά μέχρι να ανάψει ξανά το έτοιμο φως. Στη συνέχεια, η συσκευή είναι έτοιμη να ψήσει μια άλλη πίτσα.

ΚΑΛΑΘΙ

close